woensdag 30 september 2009

Lisanne en Michael B --> skatebaan

Hallo iedereen,

We gingen op de fiets naar de skatebaan. Toen we er waren hadden we eerst onze fietsen op een plekje gezet en daarna gingen we onze skeelers aan trekken of anderen gingen voetballen. De juf had ook nog pionnetjes neer gezet dat je daar omheen kon skeeleren. We gingen niet op de halfpipe enzo want het had eerder op de dag geregend. Na drie kwartier skeeleren zijn we weer naar school gegaan.


groetjes Lisanne en Michael B

zondag 27 september 2009

Juf Nelleke --> Heyhorst afgebrand


Gisterenavond (zaterdagavond) is de Heyhorst afgebrand. Je kunt er meer over lezen op onderstaande site:



vrijdag 25 september 2009

Henriette en Emmelie Kinderpostzegels

We moesten woensdag de kinderpostzegels verkopen.We kregen ze dinsdag al mee omdat we woensdag studiedag hadden. We mochten ze woensdag om 12 uur verkopen. Er waren donderdag al een paar kinderen die de lijst al vol hadden.
Als je de lijst vol was kon je een cadeautje uitzoeken. En als je met de school het meeste verkocht had krijg je als prijs een dag met de hele klas naar het olympische stadion in Amsterdam. We hopen dat we winnen. Dus allemaal van kinderen van onze school!!!!

Groetjes van Henriette en Emmelie

Juf Nelleke --> Suikerfeest

Afgelopen maandag vierden we in de klas het suikerfeest. Dit doen we om iets te leren van andere culturen. Iedereen had twee of drie (of meer ;) )lekkere dingen meegenomen die we eerst op de tafel uitstalden. Nadat we over het suikerfeest en de ramadan hadden gepraat, mocht iedereen iets lekkers uitzoeken. Daarna deden we nog een tweede en een derde ronde. Op onderstaande foto zie je het begin van ons feest, toen alles er nog lag:

maandag 21 september 2009

Laatste gymles in de Heyhorst --> Dion en Charlotte

Hoi allemaal 21-09


We hebben vandaag de laatste gymles in de Heyhorst gehad.
Met die gymles gingen we voetballen.
Het was 1-0 voor het team met de lintjes.
Daar zaten we allebei bij in het team.
Volgende week maandag gymmen we in de Breehoek
Het is heel jammer dat we niet meer in de Heyhorst gymmen.SNIK

vrijdag 18 september 2009

Lisanne en Kenny. Landkaart maken.

Hallo iedereen.

We hebben in groep acht een landkaart gemaakt. Met potlood moesten we die landkaart maken en we moesten daar een monster bij tekenen en een windroos. Daarna hebben we hem overgetrokken met Oost-Indische inkt. Als je het af had dan mocht je hem inkleuren met kleurpotlood. Dan was die af en dan mocht je hem aan het raam hangen. Het was wel leuk om te doen.

Groetjes Lisanne en Kenny. :)





vrijdag 11 september 2009

Thembi en Tamara --> Vrijdagmiddag

Vandaag hebben we de laatste CITO rekenen gedaan.
Het was E7,dat betekent Eind groep 7.
En we kregen ook meteen de uitslag, bij de meeste was ie erg goed.

We hebben vandaag weer voor het eerst thee gedronken en keken toen naar Merlin.
Je mocht zelf kiezen welke smaak je wilde en Dion,Thembi(dat ben ik) en Sjoerd zorgden voor de koekjes. Dat waren hele lekkere, Enkhuizer Jodekoek. We hebben geproost op een gezellig leerzaam laatste schooljaar.


Thembi en Tamara.:)))))XD :P


11.8.2009

maandag 7 september 2009

Marijn en Sabine. Mensdieren kleien. (En het schilderij.)

Hee Groep 8!!
Woensdag hebbben wij mensdieren gekleid. De juf vertelde eerst een verhaal over een mensdier. Daarna moesten wij een dier verzinnen en na kleien met een kop van een mens en een lijf van een dier. Marijn heeft een hond met haar eigen hoofd gemaakt en Sabine heeft een olifant ook met haar eigen hoofd. De juf had plaatjes uitgeprint van de dieren die wij wouden maken. Veel kinderen hadden een schildpad gemaakt,want dat was het makkelijkste om te maken. Vrijdag mochten we het dier schilderen samen met nog een paar kinderen, want sommig kinderen wouden de film Merlin kijken.


Op het eind was er nog een beetje verf over en gingen Tamara, Lisanne, Sabine, Marijn, Sasha, Romie en Julia een schilderij maken. Als je hem wilt zien kan je hem bekijken in de gang van de school.

Dit was het!!! Groetjes Sabine en Marijn:) :)!!!!

dinsdag 1 september 2009

Stijn en Sasha --> merlin als film

Groep acht heeft laatst een leuke film gekeken. De film heette Merlin en ging over een jonge tovenaar die Merlin heette en die beleeft grote avonturen en weet niet wat zijn lot is. Totdat Merlin een draak onder de grond zijn naam hoort roepen. De draak vertelt dat het lot van Merlin is dat hij de hoge koning Arthur, de zoon van koning Uther, moet beschermen. Dat lukt hem redelijk. Eerst verslaat hij een gemene heks. Daarna is een groot ridder toernooi en de winnaar mag met de prinses naar het feest. Helaas gaat dat niet zo makkelijk want een ridder gebruikt magie en door de magie komen er slangen uit het magische schild. Uiteindelijk wint koning Arthur toch.