donderdag 29 oktober 2009

Fietscontrole



Vandaag werden alle fietsen van de groepen 5 t/m 8 gecontroleerd, zo ook bij ons. Iedereen had z'n fiets bij zich. Uiteindelijk werden alle fietsen goedgekeurd, op één na. Op de foto's zie je hoe de controle verliep.

dinsdag 27 oktober 2009

Welkom terug!

Na een weekje vakantie zijn we deze week weer begonnen. Maandag begonnen we meteen goed met een bezoekje aan de bieb. Iedereen mocht een boek uitzoeken om op school te lezen. Er zaten gewone leesboeken bij, maar ook stripboeken en informatieve boeken die voor een werkstuk gebruikt gaan worden. We hoeven de boeken over zes weken pas weer terug te brengen :).

vrijdag 16 oktober 2009

Stijn en Thembi --> kinderboekenweek

Stijn en Thembi zijn door juf Judit gevraagd om een artikel voor de Scherpenzeelse krant te schrijven over de kinderboekenweek. Dit is hun stukje:

Op 7 oktober is de Kinderboekenweek begonnen op de Dorpsbeuk. Deze begon met een leuke voorstelling van de leraren over het thema van de Kinderboekenweek: snoep en eten. De eerste dag zijn we in groep 8 begonnen met het Boekenwurmproject. Het Boekenwurmproject is een boekje met allemaal bladen over je favoriete boek. Iedereen moest dus zijn of haar favoriete boek meenemen en daarover schrijven. Sommige kinderen vergaten hun boek,maar die namen ze daarna wel mee. De kinderen zijn (bijna) elke dag bezig geweest met het project. Groep 5/6 heeft een gedekte tafel gemaakt van papier voor een reus en gedichten over eten gemaakt. En groep 4/5 heeft een kookboek met recepten gemaakt en een alfabet over eten. Golff de Wit heeft ook meegeholpen om de Kinderboekenweek wat leuker te maken. De kinderen kregen een rondleiding door de magazijnen en plekken waar je normaal niet mag komen, zoals de kantine en de vriezers. In de vriezers was het heel koud. We kregen ook appelflappen, nadat we de rondleiding gekregen hadden. Groep 7 en 8 hadden daar ook wat gekocht om vrijdag 16 oktober in de klas een café te kunnen maken en daar lekkere hapjes bij te serveren. Maar deze mochten niet kant en klaar zijn, ze moesten er wel wat aan doen. In alle groepen kwamen de ouders langs om de gemaakte dingen te bekijken.

Thembi Lamsberg en Stijn Helsloot, leerlingen van de Dorpsbeuk groep 8

donderdag 15 oktober 2009

Foto's Golff-bezoek

Vanmiddag zijn we naar de Golff geweest. Hier kregen we een rondleiding, waarbij we achter de schermen mochten kijken. Zo zijn we in de kantine, de magazijnen en zelfs ín de vriezer geweest. De kinderen hadden ook een opdracht, maar die houden we nog even geheim. Als u morgen om 14.45u langskomt, hoort u er alles over.

Gym in de Breehoek


dinsdag 13 oktober 2009

Juf Nelleke --> Voorleeswedstrijd

Vanmiddag was de voorleeswedstrijd in de hal. Namens groep 8 lazen Thembi en Sabine voor. In de klas waren deze twee geselecteerd uit een groep van 5 (Dion, Sjoerd en Henriette lazen ook mee). Thembi las voor uit 'De Heksen' van Roald Dahl en Sabine uit 'De verdwijning van de mislukte Barbie' van Jacques Vriens. Ze werden beoordeeld door een deskundige jury: juf Mariëtte en Alfred van de bibliotheek. Uiteindelijk won Sabine de wedstrijd, zij mag op 16 november lezen in de bibliotheek tegen kinderen van andere scholen.

woensdag 7 oktober 2009

De opening van de kinderboeken week. Sasha en Sabine.

Hoi iedereen!!:)


Vandaag was de opening van de kinderboeken week. Juf Nelleke, juf Judit en juf Marlous deden een toneelstukje. Het ging over soep maken. Eerst deed juf Nelleke peer in de soep daarna druiven, sinaasappel, suiker en daarna snoepjes. Ze wou Dorpsbeuksoep maken. Ze had er al wel groente in gedaan. En toen kwamen juf Judit en juf Marlous die zeiden dat er lettervermicelli in moest. Dat deed ze en toen was het echte Dorpsbeuksoep.

Daarna kwamen meester Henk en juf Marlous de Dorpsbeuksoep brengen. En dat aten we met de hele klas op.