woensdag 30 december 2009

Michael P en Kenny --> KERSTDINER

Donderdag avond 2009 hadden we een kerstdiner.
We moesten eerst toen we binnenkwamen ons gerecht brengen.
Toen kwamen we met z'n allen in de hal en gingen we liedjes zingen.
Alle liedjes stonden op het digibord en als je het niet meer wist kon je het lezen.
Toen gingen we allemaal weer naar de klas.
We gingen toen al het eten goed zetten en lekker eten.
Na het eten kwamen ze met een soort vuurwerk op de ijsjes en kregen we allemaal een ijsje!
Toen vertelde de juf allemaal dingen en we kregen allemaal een zakje met 2 engeltjes erin.
Toen gingen we allemaal weer naar huis!!

donderdag 17 december 2009

Fijne kerstvakantie!


Vanavond was het weer erg gezellig op de kerstviering. In de hal zongen we eerst met z'n allen een hoop liedjes, waarbij Henriette bij bijna alle liedjes begeleidde op de dwarsfluit. Daarna mochten we (eindelijk, voor sommigen) lekker gaan eten. Voor Michael B was het zijn laatste feestje bij ons, hij kreeg de Dorpsbeuktractor mee naar huis en een paar kleine cadeautjes. Jordy Louwers kwam ook nog even gezellig langs.

Ook voor mij was dit de laatste schoolavond in 2009. Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerstvakantie, en tot in 2010!
Juf Nelleke

woensdag 16 december 2009

Bijna kerst

Bijna is het zover. Morgenavond hebben we de gezellige kerstviering. Dinsdagmiddag hebben we alle liedjes nog een keer geoefend. Maar morgen, als iedereen er op zijn paasbest (kerstbest?) uitziet, is het toch altijd weer mooier en leuker. Henriette speelt bijna alle liedjes mee op haar dwarsfluit. Ik heb er in ieder geval veel zin in! Voor alle ouders die buiten wachter is er glühwein en uiensoep, dus hopelijk wordt het daar ook gezellig druk.

Tot morgenavond!

Kenny en Michael B --> Kerkbezoek

We gingen woensdag 16 december 2009 ’s morgens naar de grote kerk.
We kwamen aan lopen en er stond al iemand op ons te wachten.
We gingen naar binnen en toen kwamen we in een hele grote zaal.
Hij liet alles zien van binnen en toen gingen we naar een klein zaaltje.
Toen gingen we naar boven, want er was een man die het orgel bespeelde. MB en Thembi mochten op het orgel spelen en Lisanne mocht die stokjes die er in zaten heen en weer halen. Toen ging de man weer een liedje spelen en toen gingen we weer naar beneden en naar school. Maar toen we naar school gingen, gingen we rennen. Het kerkbezoek was wel lachen.

EINDE

donderdag 10 december 2009

Thembi en Charlotte --> Scholenmarkt

Dinsdag was er in de Breehoek een scholenmarkt. Het Rembrandt College,
Het CLV, de Amersfoortse berg, het Ichtus, de Meerwaarde, het JFC en het SGM. Je kon er info krijgen over de school en wat ze daar doen. Maar je kreeg ook allemaal dingen mee, zoals folders, pennen en andere dingen. Verder waren er leraren en leerlingen van de scholen waar je dingen aan kon vragen. Maar het is handiger om naar de school zelf toe te gaan.Met onze eigen school gaan we ook naar scholen toe.

Geschreven door:

Thembi en Charlotte.

dinsdag 8 december 2009

Scholenmarkt

Vanavond is de scholenmarkt in de Breehoek. Tijdens die markt presenteren verschillende middelbare scholen zich aan de kinderen. Bijna heel groep 8 gaat er heen! Morgen zullen Thembi en Charlotte een verslagje maken van de scholenmarkt.

Tot vanavond!

vrijdag 4 december 2009

Judith en Emmelie --> 's Middags sinterklaas.

We kwamen op school en gingen op het digibord tv weekjournaal kijken.
Dat ging over sinterklaas en over klimaat. Dat was interessant. Daarna gingen we naar de klas. En deden we een waar of niet waar spel. Stijn had gewonnen. We gingen groepjes van 2 maken. We deden onze jassen aan en gingen naar buiten. Daar deden we een soort ren spel.
Er waren 12 vragen op een papiertje die de juf had opgehangen over het schoolplein. Diegene die het eerste klaar was en de meeste vragen goed had had gewonnen.
Wij zitten nu te typen en de juf rekent de punten uit.
De spanning stijgt! Wij zijn laatste geworden.(9e)
Sabine en Lisanne hebben gewonnen. Het was hééél gezellig.

Groetjes Emmelie & Judith. Fijne sinterklaasavond!

Romie en Marijn --> ’s Ochtends sinterklaas

Toen we op school kwamen en in de rij stonden, gingen we gelijk naar de parkeerplaats om sinterklaas op te vangen. Hij kwam aan met een boot op een kar. We hebben eerst een paar liedjes voor hem gezongen en daarna ging groep 8 met hem en zijn 2 pieten op de foto. Sinterklaas en de pieten gingen naar binnen en rusten even uit in het kamertje. Daarna kwamen ze de hal in en gingen ze een paar dingen vertellen. Ook hoe oud sinterklaas is, hij is 366 jaar. Toen ging sinterklaas de klassen rond en wij gingen met de surprises aan de gang. Iedereen had heel erg ze best gedaan. We hebben allemaal hele leuke dingen gekregen. Zwarte piet kwam ook nog even langs om pepernoten te brengen. We zagen sinterklaas nog weg gaan en hebben nog even gezwaaid maar hij zag het niet. Het was een hele gezellige ochtend!

Verslag gemaakt door: Romie en Marijn.