dinsdag 16 maart 2010

Boomplantdag & opruimen. Sabine & Lisanne. : )


Hallo allemaal!

Groep 8 zijn vanmorgen naar het Koepeltje geweest. Daar hebben we het bos opgeruimd. Zoals blikjes, papiertjes en nog veel meer. Er zijn ook 2 kratten bier gevonden. Later hebben we daar bij de Golff snoep gehaald. We hebben 10 zakken vol afval opgehaald. Nadat we dat hadden gedaan zijn we naar de boomplantdag geweest. Daar hebben we eerst drinken en eten gekregen. Toen werd er een  speech gegeven. Na de speech mochten we bomen planten. Iedereen begon gelijk met graven in groepjes van 3 kinderen. We hebben daar veel bomen geplant. Het was toen 12 uur en alle scholen gingen weg. Behalve de Dorpsbeuk. Wij maakten de overgebleven bomen op. We hadden tijdens het planten erg veel lol. Daarna hebben we nog een beetje lol getrapt met een luidspreker. Dat was heel erg gezellig. Juf Nelleke heeft ook nog erg veel en leuke foto's gemaakt.
Het was een gezellige ochtend. :)

Groetjes,
Lisanne en Sabine. :)

maandag 15 maart 2010

Digitale foto's

Ook juffen krijgen verjaardagscadeautjes, in mijn geval een nieuw fototoestel. En die moest natuurlijk uitgetest worden!

vrijdag 12 maart 2010

Thembi en Marijn --> Duurzaamheids project in de klas.

We begonnen met de spullen en de posters op te hangen. Dat was leuk om te doen omdat je je spelletjes zelf dan al kon spelen. Sommige moesten nog wel even wat afmaken op de poster, of met de spelletjes. Toen kwamen eindelijk de kinderen met de kleuters, maar ook de andere groepen kwamen naar onze klas. Het was heel erg gezellig en iedereen vond het erg leuk. Bij sommige spelletjes kon je wat winnen en daarom deed iedereen extra zijn best. De kleuters waren ook heel erg schattig en deden heel erg goed hun best, ze hebben ook dingetjes gewonnen: sleutelhangers, stickers, chocola en andere dingen. Voordat we naar huis gingen mocht je de posters en de spelletjes mee naar huis nemen, dan kan je er thuis nog leuk mee spelen. Het was een gezellige ochtend!!!

Judith en Julia --> Projectweek over duurzaamheid

Deze week was er project week over duurzaamheid.
Wij moesten met de kleuters rondlopen door alle klassen.
Ik (Julia) liep met Wismaïline en Jesper het was erg schattig Wismaïline was nog wel erg verlegen want ze is hier net nieuw op school.
Toen we van groep 7 naar groep 8 liepen was het even heel druk in de hal.
Wismaïline liep telkens bij mij aan de hand en Jesper liep telkens voor ons maar toen vond hij het toch wel een beetje eng en toen pakte hij de hand van Wismaïline dat was heel erg lief.
Ik (Judith) met Luca hij is een schattig jongetje.
Hij wil echt alles wat je zegt en dan heeft hij ook heel veel lol.
Hij ging een varken nadoen bij Kenny dat was heel grappig.
Hij kreeg een kleurplaat en toen gingen we naar mijn (Julia ) tafeltje en daar deed hij ook een leuk spelletje.
Toen gingen we naar groep 7 daar hadden ze van gerecyclede spullen speelgoed gemaakt.
Dat vond Luca ook heel erg leuk.
Toen was de tijd om en gingen we de kinderen terugbrengen naar de klas.
Toen moesten we ze helpen met de jassen aan doen dat was erg lief. J

Dat was het eind van de projectweek.

dinsdag 2 maart 2010

Poppen boetseren --> Romie&Sasha&Henriette

Romie, Sasha en Henriette schreven een verslag over het boetseren van hoofden, wat ze bij juf Marlous hadden gedaan. Ze moesten zoveel mogelijk spellingwoorden in hun verslag gebruiken. De waarheid is daardoor enigszins verdraaid ;) ...

---------------------------

Je mocht zelf weten hoe je het gezicht maakte.
Het was behoorlijk stressen om het op tijd af te krijgen. Ze leken op mannequins. Het was best moeilijk, maar alles werd goed uitgelegd door Juf Loes. Ze was een oud-juf van de school. De klei was van West-Europese afkomst. Daar speelden ook wel eens bouviers! De klei werd met enkele manoeuvres door de bouviers uit de grond gehaald.
Dat zeldzame klei kon je winnen met een quiz. :)

Groetjes van Henriette & Sasha & Romie