maandag 22 november 2010

Juf Nelleke --> spelletjesmiddag

Afgelopen vrijdag hadden we een zéér geslaagde spelletjesmiddag. Groep 6 en 8 speelden samen en er waren ook een boel ouders om mee samen te spelen. Onderstaande foto's laten zien hoe leuk het was.
We vonden het zo geslaagd, dat we dit zeker voor herhaling vatbaar vinden. Een nieuwe datum volgt dan ook snel!





dinsdag 16 november 2010

limerick groep acht

Hier zijn de vier beste limericks uit de klas

Het vrouwtje van Stavoren
Had hele lange oren
Dat vond ze best wel fijn
Maar dat deed wel erg pijn
Maar ze kon nu wel goed horen

van Raf


Een jong kind uit Scherpenzeel,
at altijd borden te veel.
Zijn moeder zei dat hij plofte,
maar hij at en at tot hij ontplofte,
Raar genoeg huilden de ouders hun longen niet uit hun keel.

van Kenya


Er was eens een bijtje uit Loning.
Die verzamelde altijd wel honing.
Hij kwam in Schrok Op,
en verloor toen zijn kop.
Dat was niet zo'n leuke beloning.

van Tim

Er was eens een dorpje en die heete Scherpenzeel,
En de zon die scheen daar heel erg veel.
Maar de mensen vonden het niet meer leuk,
Want ze kregen jeuk!
En door de jeuk zijn ze nu allemaal geel.

van Denise v/d Broek

zondag 7 november 2010

Juf Nelleke --> Halloweenmiddag

Een Halloweenfeest, dat wilde héél groep 8 wel. We vergaderden erover en kozen een Halloweencommissie. Ilse, Demi L., Amber en Melanie J. hebben er heel wat uurtjes in gestoken. Helaas konden we geen geschikte feestlocatie vinden. Het feestgedeelte verplaatsten we daarom naar februari (vrijdag na de CITO-toets) en er bleef een Halloweenmiddag over. We begonnen met een kostuumwedstrijd, waarbij prijzen te verdienen waren voor het mooiste (Ayat), engste (Melanie J.) en slechtste/lelijkste (Ilse) kostuum. Dankzij de vader van Melanie hadden we daarna een hapje en een drankje. Juf Marlous zorgde voor een mooie groepsfoto:


vrijdag 5 november 2010

Nick en Tim --> Rembrandt

Op maandag gingen we naar het Rembrandt met groep 7 en 8. We waren in drie groepjes ingedeeld. Eerst ging er een gymjuf vertellen in de aula. Daarna gingen we in het groepje lessen volgen. Na twee lessen kregen wat drinken en snoep. Toen gingen we nog 1 les doen, want anders waren we te laat thuis. Het was wel een hele leuke middag. We konden geen keuze maken voor het leukste vak, want we vonden ze allemaal leuk.


THE END

Groetjes,

Nick en Tim

Kenya en Denise B. --> Het Rembrandt college

Maandag 1 november was groep 7 en 8 naar het Rembrandt geweest. Je was ingedeeld in 1 van de 3 groepjes. Je kon ingedeeld worden bij: Meester Henk, juf Judith of juf Nelleke. Elk groepje kregen 3 verschillende lessen. Zoals:drama, gym, wiskunde, geschiedenis enz. Eerst gingen we in de hal zitten en daar konden we wat drinken pakken. Daar ging iemand praten wat er allemaal die dag zou gebeuren. Volgens ons vond iedereen het wel leuk. Iedereen kreeg een boekje met het rooster van die dag erin. Maar voor we daar waren moesten we natuurlijk wel een eindje fietsen. We kregen ook pauze daar kon je ook wat drinken pakken en kreeg je een zakje met snoep. Eigenlijk kreeg je na de pauze nog 2 lessen maar wij kregen er nog maar 1 les, omdat wij nog terug moesten fietsen. Iedereen kon het fietsen wel volhouden. Kortom, het was een hele leuke en gezellige dag!

donderdag 4 november 2010

Juf Nelleke --> Bezoek Rembrandt

Afgelopen maandag brachten we een bezoek aan het Rembrandt. Denise van den Broek, Kenya, Nick en Tim maakten daarvan een verslag. De foto's van die dag kun je bekijken op www.rembrandt-college.nl . Links in het menu vind je het fotoboek. Hieronder een klein voorproefje: