maandag 20 december 2010

En toen was het alweer kerstvakantie...

Die laatste twee weken voor de kerstvakantie vlógen voorbij. Er gebeurde dan ook genoeg: we maakten een hoop toetsen, juf Shanna had stageweek, we oefenden voor het muzikale gedeelte van het kerstdiner, we fabriceerden een hoop kerstkaarten, de klas werd steeds gezelliger :). Op donderdag 16 december was het kerstdiner. Eerst zongen we een hoop kerstliedjes, waarbij ook verschillende kinderen van groep 8 een rol hadden. Zo speelde Thom saxofoon, Levi percussie en Kenya en Denise B blokfluit. Nick en Jim bedienden de powerpoint, waardoor iedereen snel doorhad wat het volgende liedje was. Goed gedaan allemaal!


















Na alle gezelligheid in de hal was het tijd voor gezelligheid in de klas. Er stond een hele berg met lekker eten op ons te wachten. Voor degenen die daarna nog een plekje over hadden was er nog een ijsje als toetje. Amber gaf samen met Melanie J en Demi K een  mini-concertje, ze zongen "Hallelujah". Astrid, de moeder van Demi, maakte nog een groepsfoto van ons bij de kerstboom (volgt snel op de weblog!).

En toen was het alweer vrijdag. Er moest een hoop opgeruimd worden, alle kerstgezelligheid verdween weer in dozen. Ook de laatjes en kastjes bleken aan het nodige opruimen toe te zijn. De middag stond in het teken van spelletjes. Samen met kinderen uit groep 4/5/6/7, ouders en juffen werden de hele middag spelletjes gedaan. Dit was wéér een groot succes, en naast een hoop gezelligheid hebben we ook weer een hoop nieuwe spelletjes geleerd.

En dan nu: KERSTVAKANTIE! Geniet er allemaal lekker van, en tot in 2011 :) !

vrijdag 3 december 2010

Sinterklaas op school

Spannend hè ;)

donderdag 2 december 2010

Juf Nelleke --> Sintprentenboeken voorlezen

Wát een leuke middag hadden we! We gingen voorlezen bij de kleuters en groep 3, dat was één groot feest. Alle kinderen waren erg enthousiast en een kwartiertje voorlezen was eigenlijk niet genoeg. Tijdens het nagesprek in de klas kwamen zo veel leuke verhalen naar voren dat lang niet iedereen heeft kunnen vertellen hoe leuk het was. Gelukkig spreken de foto's voor zich: