vrijdag 27 mei 2011

Kenya en Aldiana --> Bezoek aan de Wittenberg

Hallo,


Aldiana, Sam, Levi, Robin kB en Kenya waren uitgekozen om naar de Witteberg te gaan, want de Witteberg was bezig met een burgerproject. Daarom hadden ze ons uitgenodigd om te komen praten met 5 andere kinderen uit groep 8. Dus op maandag de 23ste gingen we naar de Witteberg om kwart voor 1. De bel gingen en toen gingen we naar binnen. We gingen naar groep 8. Ze hadden al stoelen neergezet voor ons. Daarop lag een papier met 3 psalmen en nog wat. Toen gingen ze zingen. Daarna gingen we naar de lerarenkamer en gingen we praten. We begonnen met de vragen. Het was heel gezellig. Telkens ging we doorvragen en hun stelde ook vragen aan ons. We moesten eigenlijk 2 uur op school zijn, maar omdat het leuk was gingen we gewoon verder. Op het einde kregen we wat te drinken en wat te eten. We gingen om half 3 weg.

Groetjes: Kenya en Aldiana

Melanie J en Amber --> Bezoek aan de Grebbelinie

Op 25/5/11 gingen wij met groep 8 naar de Grebbelinie. Eerst gingen wij onze fietsen bij de boederij ‘Hoeve de Beek’ neerzetten. Daarna  gingen onze gidsen zich voorstellen ze heette: Henk en Peter. Toen liepen we met z’n alle naar  binnen, we mochten een paar tellen rond lopen en toen moesten we naar boven. Daar gingen we een diavoorstelling bekijken, die meneer vertelde bij elk plaatje een kort verhaaltje. Het duurde lang maar het was  wel leuk en interessant. Na de diavoorstelling mochten we in de museum rondkijken en toen gingen we naar buiten om een korte pauze te houden. Daarna werden we in 2 groepen gesplitst en moesten we per groepje achter Henk of Peter aan lopen. De rest vertelt Amber.
Wie er allemaal in de groep zaten weet ik niet meer. De ene groep ging naar de kazemat en de andere naar de asperge en een boomhut. Wij gingen met meneer Peter mee en de andere met meneer Henk. Peter liet  ons eerst de asperge, de boomhut en een ding dat tanks tegen hield. En onderweg naar dat ding wat ik net vertelde liepen we door een loopgraaf. Echt heel lang maar wel heel leuk. Toen we weer terug door de loopgraaf gingen liepen we naar de kazenmat. Op de kazemat hadden we een foto gemaakt. Een paar zaten der op en de rest stond voor de kazenmat. Het was echt heel erg leuk en we hebben echt heel veel geleerd.  Er waren zelfs honden en schapen met een moeder geit. Ja een geit! Toen de lammetjes net geboren waren ging de moeder schaap dood en hebben ze ze opgevoed met de fles en hebben ze er een vrouwelijke geit neergezet. Echt heel schattig: 3 zwarte schaapjes en 1 witte moeder geit.
Maarja wat moet ik nog meer vertellen. Ik heb echt geen idee. Meer hebben we volgens mij niet gedaan. Nou dan ga ik maar xxxxx.

zondag 22 mei 2011

Juf Nelleke en juf Marlous op Schoorlverkenning

Nog even geduld...

... het Schoorlkampboekje is onderweg!

vrijdag 13 mei 2011

Juf Nelleke --> Acrobatiek

In de eerste week na de vakantie werkte groep 8 aan een acrobatiekvoorstelling. De klas was in 7 groepjes verdeeld. Elk groepje bereidde een voorstelling voor die bestond uit minstens 4 acrobatische trucs. In twee gymlessen werd deze voorstelling voorbereid, afgelopen woensdag was de uitvoering. Alle groepjes deden erg hun best om een mooie voorstelling te laten zien aan hun klasgenoten. Als afsluiting maakten we met de hele klas één grote piramide: