zondag 22 september 2013

Muntthee in de klas

Met aardrijkskunde zijn we nu bezig met het project Afrika. De kinderen bereiden in groepjes vragen voor, die ze op vrijdag 27 september gaan gebruiken in het 100-veld-spel. Hoe dat precies werkt, leest u vrijdag!

Eén van de vragen waar aan gewerkt werd, was: "Hoe maak je muntthee?"

Yassine, Mohamed en Fabiënne namen muntblaadjes mee naar school, waar we lekkere muntthee van gemaakt hebben. Yassine legde uit hoe je muntthee op de Marokkaanse manier maakt. De thee hebben we daarna met z'n allen lekker opgedronken :).


(de laatste foto wil niet draaien...)




donderdag 12 september 2013

We zijn weer begonnen!

We zitten ondertussen alweer een week op school, de tijd vliegt! In het rekenboek zijn we inmiddels alweer bijna klaar met blok 1. Hierin zat een leuke vraag: "Hoe oud ben je in uren?" En in minuten?"

Dit kun je makkelijk uitrekenen met behulp van de onderstaande site:

http://www.datumcalculator.nl/verjaardag

Ook nieuwsgierig? Ga er eens heen! Wij kwamen erachter dat we allemaal al veel ouder zijn dan 1 miljoen minuten! :) Hoe oud zijn jullie in minuten?

maandag 15 juli 2013

Musical!

Wij zijn er al bijna klaar voor!!!


 
Raar fototoestel, de foto's draaien niet...


Henschotermeer

Met de bus gingen we vrijdag naar het Henschotermeer, gezellig!!


Kamp Amersfoort

Vorige week zijn we naar Kamp Amersfoort egweest. Na een flink stuk fietesen kwamen we aan. Eerst keken we naar een film met ooggetuigen van het kamp. Daarna kregen we een rondleiding in twee groepen. We hebben veel gezien en geleerd!




zaterdag 29 juni 2013

Kamp!

Kamp was GEWELDIG! Drie dagen lang hebben we heel veel dingen gedaan, zo´n 70 kilometer gefietst, juf Marlous kwam langs, er was een lach en een traan en we hebben allemaal erg weinig geslapen. Maar we hebben genoten! Komende week meer op de weblog!

woensdag 5 juni 2013

dinsdag 4 juni 2013

Avondvierdaagse, dag 2

Dag 2: heerlijk in het zonnetje gelopen!

maandag 3 juni 2013

De avondvierdaagse is weer begonnen!

En dat was alweer avond 1!

Hoeve de Beek

Vanmiddag zijn we op bezoek geweest bij Hoeve de Beek. Meneer Morren vertelde ons iets over de geschiedenis van de Grebbelinie. We bekeken binnen het museum, waar veel spullen van de Tweede Wereldoorlog liggen. We leerden het verschil tussen een bunker en een kazemat, en we zagen een niet-eetbare asperge. Natuurlijk mocht een wandeling door de loopgraaf en het beklimmen van de kazemat (sommigen gingen ook naar binnen) niet ontbreken!
De asperge


Allemaal even door de kijker in de loopgraaf kijken.
Alle 33 op de kazemat!

donderdag 25 april 2013

Hand- en voetbaltoernooi

De meisjes werden eerste! Alle wedstrijden werden gewonnen :)

De jongens werden tweede met één keer winst, één keer gelijkspel en één verloren potje.

woensdag 17 april 2013

Floor en Gwen: Grote Rekendag


Alle kinderen komen binnen en we beginnen met een start opdracht wie is het langst .In groepjes gaan we naar buiten , en meten maar!!!Eerst schatten en dan precies.
Uiteindelijk was groepje 4 de winnaar !
Ze hadden geschat dat ze 45 meter in totaal zouden zijn, en ze waren 44.40 meter lang.

Daarna werden er uit elke groep groepjes gemaakt. Er waren opdrachten die je met je groepje moest doen. Er waren ongeveer 5 opdrachten. Elke groep had hun eigen spelletjes. Kleuters hebben bv. een (mini)speeltuin gebouwd en groep 3-4 een knikkerbaan gebouwd,  groep 6 een springschans gebouwd, en hebben gekeken hoe ver de bal kwam, groep 5-7 heeft gekeken hoeveel zand er in de zandbak zit en groep 8 heeft geholpen en zelf opdrachten gedaan.

Meningen

·       Groep 1-2 (kleuters)heel leuk vooral het knutselen .

·       Juf Manja (groep 3)leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn.

·       Sven l (groep8) heel interessant (zelf opdracht).

·       Groep 7 leuk die reken spelletjes en heel leerzaam maar jammer dat we geen gym hadden .

·       Groep 6 geinig met die schans ook leuk om te doen.

·       Vigo (groep 8) leuk om te doen maar sommige kinderen waren wel vervelend(geholpen).

·       Amber (groep 8)heel leuk om die kleine kinderen te zien .





maandag 1 april 2013

Paasontbijt

Zo, het was even stil op de weblog, maar daar gaan we wat aan doen! Afgelopen week hadden we een drukke donderdag. Eerst gingen we naar het paasontbijt in de kantine van VV Scherpenzeel. We liepen en aten samen met de kleuters, dat was heel gezellig! Terug op school zongen we het schoollied, waarbij Kevin als oudste van de school de vlag mocht vasthouden.

In de klas trakteerden de juffen voor hun `verjaardag` en kregen ze mooie cadeaus. Toen was het tijd voor spelletjes, waarbij er een groepje ging schaken met Meester Stef.

´s Middags gingen we allemaal knutselen tijdens de knutselmiddag. In groep 8 kon je washandjes omtoveren tot kuikentjes en kon je een kuiken maken met een krukas, waardoor het kuiken kon bewegen. In de andere klassen waren ook een hoop leuke dingen te doen.

Volgende week gaan we weer hard verder met de musical, de rollen zijn verdeeld en iedereen is druk bezig om alle teksten uit het hoofd te leren. Spannend!

woensdag 27 februari 2013

Tweede thema MI: Vakantiebeurs

Deze week zijn we in de klas begonnen met het tweede thema van MI. We hebben eerst ontdekt op welke manier we "knap" zijn:



We gaan uiteindelijk met z'n allen een vakantiebeurs maken! U bent van harte uitgenodigd om onze beurs te komen bewonderen op donderdag 14 maart van 14.00u tot 14.30u,