donderdag 25 april 2013

Hand- en voetbaltoernooi

De meisjes werden eerste! Alle wedstrijden werden gewonnen :)

De jongens werden tweede met één keer winst, één keer gelijkspel en één verloren potje.

woensdag 17 april 2013

Floor en Gwen: Grote Rekendag


Alle kinderen komen binnen en we beginnen met een start opdracht wie is het langst .In groepjes gaan we naar buiten , en meten maar!!!Eerst schatten en dan precies.
Uiteindelijk was groepje 4 de winnaar !
Ze hadden geschat dat ze 45 meter in totaal zouden zijn, en ze waren 44.40 meter lang.

Daarna werden er uit elke groep groepjes gemaakt. Er waren opdrachten die je met je groepje moest doen. Er waren ongeveer 5 opdrachten. Elke groep had hun eigen spelletjes. Kleuters hebben bv. een (mini)speeltuin gebouwd en groep 3-4 een knikkerbaan gebouwd,  groep 6 een springschans gebouwd, en hebben gekeken hoe ver de bal kwam, groep 5-7 heeft gekeken hoeveel zand er in de zandbak zit en groep 8 heeft geholpen en zelf opdrachten gedaan.

Meningen

·       Groep 1-2 (kleuters)heel leuk vooral het knutselen .

·       Juf Manja (groep 3)leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn.

·       Sven l (groep8) heel interessant (zelf opdracht).

·       Groep 7 leuk die reken spelletjes en heel leerzaam maar jammer dat we geen gym hadden .

·       Groep 6 geinig met die schans ook leuk om te doen.

·       Vigo (groep 8) leuk om te doen maar sommige kinderen waren wel vervelend(geholpen).

·       Amber (groep 8)heel leuk om die kleine kinderen te zien .





maandag 1 april 2013

Paasontbijt

Zo, het was even stil op de weblog, maar daar gaan we wat aan doen! Afgelopen week hadden we een drukke donderdag. Eerst gingen we naar het paasontbijt in de kantine van VV Scherpenzeel. We liepen en aten samen met de kleuters, dat was heel gezellig! Terug op school zongen we het schoollied, waarbij Kevin als oudste van de school de vlag mocht vasthouden.

In de klas trakteerden de juffen voor hun `verjaardag` en kregen ze mooie cadeaus. Toen was het tijd voor spelletjes, waarbij er een groepje ging schaken met Meester Stef.

´s Middags gingen we allemaal knutselen tijdens de knutselmiddag. In groep 8 kon je washandjes omtoveren tot kuikentjes en kon je een kuiken maken met een krukas, waardoor het kuiken kon bewegen. In de andere klassen waren ook een hoop leuke dingen te doen.

Volgende week gaan we weer hard verder met de musical, de rollen zijn verdeeld en iedereen is druk bezig om alle teksten uit het hoofd te leren. Spannend!