vrijdag 23 april 2010

Uitnodiging opening Alcohol Voorlichting Bureau

Michael en Dion --> het voetbaltoernooi

We hadden donderdag avond een hand en voetbal toernooi .

De 1e wedstrijd moesten we tegen de glashorst de 2e tegen de bruinhorst

En de 3e tegen de maatjes. In de 1e wedstrijd hadden we 2-0 verloren tegen de glashorst. De 2e wedstrijd moesten we tegen de bruinhorst daar verloren we 4-0 en tenslotte tegen de maatjes daar verloren we 5-1 van . De wedstrijden waren slecht maar beter dan vorig jaar . Het was wel leuk , maar we verloren wel alles . Uiteindelijk werd de maatjes kampioen, dat werd door niemand verwacht , want de glashorst werd elk jaar kampioen. Dit was de uitslag : maatjes 1e bruinhorst 2e glashorst 3e en de dorpsbeuk 4e na afloop was de prijsuitreiking en toen hoorden wij dat we de fair play cup hadden gewonnen en dat betekent de sportiefste prijs.

Kenny en Stijn --> Trainen voor het voetbaltoernooi

We waren met Stijn, Kenny, Sjoerd, Michael, Dion, Robin, Thom, Ilse, Demi, Raf, Tim, Joey, Jim, Nick en Jasper. Punk van Essen en Ira Helsloot waren de trainers bij het voetbal team.
We hebben twee trainingen gehad. De eerste training liep goed. We zijn partijtje gaan doen.
We maakten teams. Als we partijtje gingen doen was er bijna nooit een overtreding.
Na een tijdje had Sjoerd Jetten een bloedneus. Het zag er niet prettig uit!
We hebben vanaf 15.45 t/m 17.00 gesport. Dat hadden we ook op de tweede dag gedaan.
Op de tweede dag ging het ook al beter. Jim Eling en Robin Joosten wilden allebei reserve keep worden maar toch is het Robin Joosten geworden met Penalty’s schieten.


Dat was de training die groep 7/8 hebben gehouden. Het was leuk voor het hele team om te trainen en op donderdag het hand-en-voetbaltoernooi te houden.

Geschreven door: Stijn Helsloot en Kenny Rellum

Charlotte en Henriette --> handbal toernooi 2010

 Hallo allemaal,

Gisteren was het handbal en voetbal toernooi. Bijna alle meisjes uit groep 8 deden mee.
Wij moesten om 5 uur spelen tegen de Glashorst. We hebben met 14-1 gewonnen. Daarna hadden we een uur pauze. Toen moesten tegen de Bruinhorst ook daar wonnen we van met 8-4.
Na een half uur pauze moesten we tegen de  Maatjes  en ook daar van hebben we  gewonnen met  10-6.
TOEN WAREN WE KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wij natuurlijk super blij. Lissane mocht de beker halen en Sabine liep mee.
Vandaag gingen wij een rondje om de school.

Henriette en Charlotte:)

Tamara en Lisanne --> Trainen voor het handbaltoernooi

Van tevoren werd er natuurlijk hard getraind. Hieronder lees je het verslag van Tamara en Lisanne:
---------------------------------------

Hallo allemaal,


Wij hebben woensdag 7, 14 en 21 april getraind voor het handbaltoernooi.

De eerste training hadden we geen trainer. De andere twee trainingen hadden we wel een trainer: meester Henk!! Dat ging stukken beter! Tijdens de training hebben we veel geleerd zoals, ver gooien, verdedigen, aanvallen, keepen voor de keepers en nog veel meer. We hebben een opstelling gemaakt waar iedereen staat. Ook hebben we afgesproken wie de wissels in het begin zijn. In de pauze oefende we ook op het schoolplein en met gym gingen we ook partijtjes spelen.

Namens alle team leden willen we meester Henk bedanken voor de goede trainingen!!

We hopen dat we winnen!!

Groetjes,

Tamara & Lisanne

donderdag 22 april 2010

Kampioenen!!!

Voetbaljongens --> FAIRPLAYCUP!

Handbalmeisjes --> HANDBALCUP!

Verslag en foto's komen morgen op de weblog. Nu eerst even heerlijk dromen van deze overwinningen... :)

donderdag 15 april 2010

Romie en Henriette --> Spellingopdracht



Juf Nelleke --> gastspreker in de klas

Vorige week donderdag was meneer Adema van Scheltema bij ons in de klas. Hij vertelde over de Tweede Wereldoorlog, die hij in Indonesië meemaakte. Hij heeft 4 jaar van zijn leven in kampen doorgebracht. Daar liet hij afbeeldingen en een stukje film van zien en vertelde hij twee (!) uur lang over.


Komende vrijdag komt er weer iemand vertellen over de Tweede Wereldoorlog, meneer Berg uit Ede. Hij heeft ondergedoken gezeten.

dinsdag 6 april 2010

Stijn --> paasontbijt

Vorige week zo als jullie weten was het paasfeest. Het was een groot spektakel geworden uiteindelijk. We begonnen met een paasontbijt. Ieder kind uit groep 8 moest 1 of 2 kleuters mee nemen naar het gebouw waar we dit jaar gingen eten. Het was dit jaar niet in de Scherpenzeelse kantine. Om de rede dat het te klein was. We gingen in het Boschzicht. Iedereen zal wel lekker gegeten hebben. Toen we terug waren gingen we nog wat leuke dingen doen en daarna gingen was het middag. Toen iedereen weer op school was gingen we levend ganzebord doen. Dat was wel leuk alleen liep het soms wel een beetje uit de hand. Er waren drie groepen. Ikzelf zat in groep 3. Toen het ongeveer drie uur was gingen we alles opruimen en toen het kwart over drie was mochten we naar huis. Het was dus toch wel een leuke dag geworden.

vrijdag 2 april 2010

Juf Nelleke --> 1 april: feestdag

Afgelopen donderdag vierden we 2 feestjes in één: de verjaardag van de school, juffen en meesters'én het paasontbijt. Groep 8 hielp bij de kleuters met het meelopen en bij het paaseten. Hier kregen we veel complimentjes voor!

Na het paasontbijt speelden we met de klas het 'ogenspel'. Hierbij moest geraden worden wel oog bij welke klasgenoot of juf/meester hoorde. Dit bleek nog best lastig, zoals je ook kunt zien op onderstaande foto (het oog dat er hangt is van Michael). Helaas werkte het weer niet echt mee, daarom dronken we toen we weer terug in de klas waren een lekker warm kopje thee.

's Middags was het tijd voor het levend ganzenbord. Zoals de naam al zegt speelden we ganzenbord, maar dan in het groot. Om de beurt mochten de groepjes gooien. Bij elk vakje hoorde een opdracht, zoals: verander één van je groepsleden in een mummie. Die middag werden ook allerlei 1-april-grappen uitgevoerd. Meester Henk had 's ochtends zout in de koffie van juf Nelleke gedaan, dus er moest wraak genomen worden. Groep 8 hielp natuurlijk graag mee ;). Eén van de grappen was met een nepbekeuring. Die grap was zo goed, dat meester Henk nu nog niet weet wie 'm uitgehaald heeft.

Al met al was het een drukke dag. Gelukkig hebben we allemaal 4 dagen om weer bij te komen.